Met trots kunnen we jullie vertellen dat LVO Noord: Het Raayland College, Het Bouwens en Dendron college, de Zilveren Schoolkantine schaal 2017 van het voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee tonen de drie scholen aan dat hun schoolkantine gezond is ingericht.
De drie scholen van LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) Noord  vinden het belangrijk om een gezonde school te zijn en dit zichtbaar door te voeren.

Zo-vital heeft er voor gezorgd dat de schoolkantine gezond is ingericht. Minstens 60% van het aanbod is gezond en hebben wij ervoor gezorgd dat de leerlingen met gemak de gezonde keuzes kunnen vinden. De gezonde producten vind je vooraan en zijn aantrekkelijk gepresenteerd.
Ook hebben de scholen ervoor gezorgd dat er een watertap is geïnstalleerd, zodat leerlingen, docenten en personeel makkelijk hun flesje kunnen bijvullen. 

 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een ondersteuningsprogramma van het Voedingscentrum voor het voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Het biedt scholen concrete handvatten om een gezonde schoolkantine te realiseren. Klik hier voor meer informatie.