Drink voldoende water! Water drinken heeft eigenlijk alleen maar voordelen; het is gezond, overal te krijgen,  makkelijk mee te nemen en in het geval van kraanwater ook nog eens goedkoop en duurzaam. Het perfecte drankje dus om de vochtbalans van je lichaam op peil te houden. Het voedingscentrum adviseert om ongeveer 1,5 – 2 liter per dag te drinken.

 

In tegenstelling tot veel frisdranken bevat water helemaal geen suiker. Frisdranken vervangen door water kan dus tot wel een inname van 50 suikerklontjes per dag schelen. Dat is wel de moeite waard dus! Vind je water niet zo lekker? Serveer het water dan eens in een kan met ijsklontjes, schijfjes citroen, sinaasappel of komkommer en wat takjes munt. Ook is het leuk om ijsklontjes te maken met een framboos, druif of een eetbaar bloemetje erin! Zo krijg je het zomerse gevoel weer helemaal terug.

 

Liever een lekker warm drankje voor de koudere dagen? Varieer dan lekker met allerlei soorten groene en zwarte thee. Versier je thee nog met kaneelstokje voor een extra winterse touch 🙂